Kaponay Réka valóra váltotta mindazt, amiről a vele egykorúak álmodni is alig mernek: 16 éves korára 6 kontinens több mint 35 országában járt, mindennapi tapasztalata, hogy az életünk egy nagy utazás, és már egy saját regénnyel is büszkélkedhet.

A magyar származású ausztrál lány szüleivel és ikertestvérével 2012 óta járja a világot. Azóta nem is jár hagyományos iskolába, hanem a tapasztalat és élmény alapú worldschoolinggal szerzi a tudását. A world-schooling lényege maga az utazás, amely körülöleli a világot, és amely az ismeretszerzés legizgalmasabb részét jelenti Réka számára. Az út során nemcsak saját magáról és a családjához való viszonyáról tanul rengeteget, hanem testközelből is megtapasztalhatja mindazt, ami érdekli. Embereket, élettörténeteket és életformákat ismer meg, a találkozások pedig formálják világszemléletét és folyamatosan inspirálják – például a regényírásra is.

Élményei hatására írta meg első regényét, Az Őrző hajnalát, amellyel arra szeretné bátorítani a fiatalokat, hogy merjenek kilépni a megszokásokból, és valósítsák meg álmaikat.

Kaponay Rékával a worldschoolingról, utazási élményeiről a regényírás tapasztalatairól Galambos Attila, a Budapest School tanára kérdezi majd. A beszélgetés után könyvvásárlásra és dedikálásra is van lehetőség.

Az Őrző hajnala című fantasyregényről bővebben: http://kolibri.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/az-orzo-hajnala/

 

Categories:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X